Skip to main content

Na pola sata vožnje od Verone, na obalama jezera Garda krije se jedan od najvećih i najsadržajnijih zabavnih parkova u Evropi – popularni Gardalend. Ovo mjesto čarolije u kome podjednako uživaju djeca, mladi, a neskriveno i oni stariji je jedna od top turističkih destinacija ovog dijela Italije.

Privilegija je bila savršeno sunčan i topao aprilski dan provesti u ovoj oazi zabave i adrenalina. 

Gardalend je otvoren 1975. godine, a danas se može pohvaliti sa mnoštvom atrakcija za mlađe i starije, koje su označene i podjeljene na one za najmlađe, avanturističke i adrenalinske za one najhrabrije. Park se prostire na površini od oko 1000 metara kvadratnih. Opšti utisak čovjeka koji ima solidno međunarodno turističko iskustvo jeste da je teško zamisliti da je ljudski um osmislio, a ruke napravila sve oblike zabave koje ćete naći unutar zdanja na obali jezera Garda.

Naravno, finansijski se morate pripremiti za ovu avanturu. Ulaznice nisu jeftine i trenutno koštaju 45 evra za jednu osobu, ali većina posjetilaca plaća raznorazne pakete ulaznica koje se nude na sajtu Gardalenda. U cijenu je uračunat kompletan standardni program unutar zabavnog parka, i nemate dodatnog plaćanja određenih “vožnji”, a voziti se možete koliko i gdje želite, naravno i koliko puta želite. Od sadržaja za manju djecu, vožnje kroz realnu farmu traktorom na šinama, posjete “kući strave”, raznih avionskih šinskih panorama, putovanja Gardalend express-om koji vam pruža odličnu orjentaciju u parku, preko vožnje gumenim čamcem kroz džunglu, carstvo Atlantide pa sve do manjih i izuzetno velikih adrenalinskih izazova koje ja sam nisam imao hrabrosti da posjetim, kao što su putovanje slobodnim padom sa visine od 50 metara uz sigurno zaustavljanje na metar od tla – popularni “Space vertigo”, kao i vratolomije velikih adrenalinskih tobogana, pod nazivima “Blue Tornado” i “Raptor” – od kojih vam se blago rečeno diže kosa na glavi dok gledate one najhrabrije koji su se smjestili u njihova sjedišta.

 

Gardalend je izuzetno dobro uređen kompleks koji zapošljava stotine ljudi i u kome ništa nije prepušteno slučaju. Za djecu su selekcije na pojedinim zabavnim sadržajima izvršene po visini, tako da nema nadmudrivanja tipa: “Moje dijete je dovoljno odraslo i može tu ili tu”. Ljubazni domaćini će vam dati do znanja da nemate nikakve šanse da uvedete, čak i u ličnoj pratnji, svoje dijete na sadržaj koji mu nije namjenjen po uzrastu.

Uz kupljene karte dobijate i mogućnost za popust u nekom od barova i restorana unutar parka koji su napravljeni u srednjevjekovnom, vestern, gusarskom ili nekom drugom stilu. Ipak, većina posjetilaca hranu ponese sa sobom, a o količinama treba razmisliti prije dolaska, jer poslije pojedinih vratolomija zna proraditi apetit. Vašu užinu ili obrok možete pojesti na brojnim prostorima u parku namjenjenim upravo za to, uz koje se nalaze barovi sa poslasticama i osvježavajućim pićima.

Odmah do zabavnog parka nalazi se i podvodni svijet “Sea life” u kojem se mogu vidjeti brojna prekrasna stvorenja što žive u rijekama, jezerima i okeanima širom svijeta.

Prilikom obilaska cijelog kompleksa poželjno je da se koristite mapom koju možete besplatno dobiti na info-pultovima u parku kako biste mogli ispratiti šta ste već posjetili i gdje želite eventualno da se vratite. Brojna su mjesta koja fasciniraju, od Atlantide sa kipovima visokim i do 30 metara, pustinjske oaze koja kao da je smještena u srcu Sahare, gusarskog broda sa realnom predstavom u kojoj na trenutak pomislite da ste Džek Sparou, džungle kroz koju putujete čamcem dok vas sa drveća pozdravljaju realne figure zmija, slonova i ostalih nemani iz džungle, ukrcavanja u svemirski brod koji izgleda kao da je prizemljio iz “Zvjezdanih staza”, a vožnjom vas uzdiže nad cijeli park odakle najbolje vidite cijeli Gardalend.

Prilikom obilaska cijelog kompleksa poželjno je da se koristite mapom koju možete besplatno dobiti na info-pultovima u parku kako biste mogli ispratiti šta ste već posjetili i gdje želite eventualno da se vratite. Brojna su mjesta koja fasciniraju, od Atlantide sa kipovima visokim i do 30 metara, pustinjske oaze koja kao da je smještena u srcu Sahare, gusarskog broda sa realnom predstavom u kojoj na trenutak pomislite da ste Džek Sparou, džungle kroz koju putujete čamcem dok vas sa drveća pozdravljaju realne figure “stanovnika” – zmija, slonova i ostalih “nemani”, ukrcavanja u svemirski brod koji izgleda kao da je prizemljio iz “Zvjezdanih staza”, a vožnjom vas uzdiže nad cijeli park odakle najbolje vidite cijeli Gardalend …

Sve u svemu zabave ne nedostaje. Neponovljiv osjećaj zadovoljstva očigledan je na licima svih koji na kraju dana napuštaju Gardalend, čak i djece koja uvijek žele “još malo”. U blizini zabavnog parka, uz obalu jezera, brojni su hoteli i apartmani te je opcija za nezasite da razmisle o eventualnom noćenju i dvodnevnoj posjeti ovoj atrakciji.

Uprkos nezanemarivom finansijskom izdatku i udaljenosti Gardalenda od naših krajeva (930 kilometara od Trebinja, autoputem kroz Hrvatsku do Rijeke i dalje prema Trstu, Veneciji i Veroni) konačni zaključak je: Vidićemo se ponovo!

Što prije, to bolje.

Ostavite komentar

Zatvri meni

Relax Travel Blog

Otpočnimo putovanje zajedno,…

T: +387 65 000 000
E: info@relaxtours.ba

Relax Travel