Skip to main content

Navikli ste da vas pričom i fotografijom na stranicama portala Hercegovina Promo vodimo na neke od najprestižnijih svjetskih destinacija. Imali ste priliku da čitate naše ekskluzivne reportaže sa Havaja, Las Vegasa, Grčke, trke Formule 1 u Monci , zabavnog parka Gardalend , Tunisa, kao i brojne reportaže iz Hercegovine i okruženja.

Za ovu priliku pripremili smo vam priču iz Monte Karla i restorana najboljeg srpskog sportiste svih vremena, Novaka Đokovića, koji je otvoren tokom prošle godine a koji smo imali priliku posjetiti ovog mjeseca.

Sami centar elitnog dijela Kneževine Monako, okružen prestižnim zdanjima koja odaju svu raskoš ove prestižne destinacije, Novak i Jelena Đoković izabrali su za mjesto na kome će otvoriti svoj restoran “Eqvita”, u kome se svakodnevno priča “posebna priča” o zdravlju, ishrani, ljubavi i cijeloj jednoj filozofiji života. Mnogo puta osporavan zbog načina na koji se hrani kome je vjeran već nekoliko godina, Novak Đoković zasigurno se ne osvrće na razmišljanja dušebrižnika i naprasnih poznavalaca nutricionizma i sporta već svoju filozofiju “širi” i na način da širokom krugu posjetilaca restorana predstavlja jedan drugačiji koncept ishrane i života.

 

Restoran je opremljen u harmoničnom “prirodnom” stilu u kome dominiraju drvo i kamen sa dvadesetak stolova koji ne ostavljaju utisak raskoši već maksimalnog komfora i osjećaja pripadnosti prirodi. Ljubazno osoblje, među kojima se izdvaja mladi Beograđanin koji nam želi dobrodošlicu na srpskom jeziku, će vam olakšati napore da pronađete idealno mjesto i da na najlakši način uplovite u priču zdrave hrane koja se u “Eqviti” svakodnevno priča, s ljubavlju.

Imali smo zadovoljstvo da svoje nepce počastimo cijelim menijem za ručak, koji uključuje toplo predjelo, supu ili čorbu, glavno jelo, dezert i piće. S obzirom da se nalazite u srcu Monte Karla prijatno iznenađuje cjenovnik – za ovakav kompletan meni potrebno je izdvojiti 23 evra.

Priča započinje iznenađujuće ukusnim ćuftama u kojima preovlađuje riža sa šafranom i drugim začinima u pikantnom paradajz pireu.

 

Čorba od pečurki zaslužuje apsolutnu desetku, od teksture do ukusa koji je iznad svih očekivanja.

 

Za glavno jelo biramo “naked burger” tj. “ogoljeni burger” koji predstavlja najizazovniji dio ponuđenog menija za ručak. “Ogoljeni burger” je u stvari pljeskavica sačinjena od smjese mljevenog prepečenog oraha i crnog pasulja, uz prilog zelene salate, paradajz pirea, prepečenih slatkih i domaćih krompira i grilovane pečurke. Izuzetno ukusan gastronomski doživljaj upotpunjen neobičnim osjećajem sitosti za sve nas koji smo navikli da “dobar” ručak podrazumjeva par stotina grama mesa.

Vrhunac neobičnog gastro užitka predstavlja dezert u vidu izuzetnog mango “čiz-kejka” koji je na zanimljiv način potpisan u Novakovom stilu voćnim sirupom, uz prilog nane (mente)  i šumskog voća.

 

 

 

Kada ovome dodamo odličan makijato i hladno cijeđeni sok od narandže, naš unaprijed umišljeni “osjećaj gladi” koji će ostati poslije ovog ručka u potpunosti se istopio u osjećaju zadovoljstva i lakoće koji nas je obuzeo. Što se “sitosti” tiče dovoljno je reći da je nakupljena energija bila dovoljna za višesatni obilazak Monte Karla, ali i stresno gledanje finalnog meča Evropskog prvenstva u košarci.

U samom restoranu za oko zapada i dio menija koji nosi poseban potpis porodične idile Đoković, a to su smutiji sa nazivima “Novakova tajna”, “Jelenin sjaj” i “Stefanov šejk”. Svakako da se očekuje i novi dodatak na meniju s obzirom na povećanu brojnost porodice Đoković.

Treba dodati i da “Eqvitinom” meniju možete pronaći i brojne varijante doručka u kojima dominiraju brusketi i jaja, možete se počastiti nekim od vina i šampanjaca sa vinske karte, uživati u nekoliko vrsta mlijeka, tjestenine ali i isprobati bezglutensko pivo, što smo ostavili za neki novi susret sa gastro pričom Novaka i Jelene Đoković.

Posjeta “Eqviti” je mnogo više od posjete restoranu zdrave hrane. U potpunosti tjera na razmišljanje, kako o načinu na koji se hranimo svakodnevno, tako i o životnoj filozofiji najvećeg među sportistima koje je Srbija imala.

Višesatnu posjetu zaključujemo dominatnom misli: “Neka si nam živ i zdrav Novače, kako sa vrhunskim sportskim rezultatima, tako i bez njih!”.

Ostavite komentar

Zatvri meni

Relax Travel Blog

Otpočnimo putovanje zajedno,…

T: +387 65 000 000
E: info@relaxtours.ba

Relax Travel