Skip to main content

Glavni i najveći grad španske autonomne pokrajine Katalonije je jedan od najposećenijih i najvoljenijih u Evropi, sa više miliona posjetilaca godišnje.

Spomenik Kristoforu Kolumbu na La Rambli

Barselona je grad koji se teško može opisati riječima i predstaviti video zapisima i fotografijama. Smještena na obali Sredozemnog mora, Barselona je kosmopolitski i moderan grad, koji umjetnošću i kulturom kao da povezuje Španiju sa ostatkom Evrope i svijeta. Drugi po veličini grad Španije, zbog svoje dinamičnosti, blage klime i blizine plaža, postao je veoma omiljena turistička destinacija.

Ovaj grad je odlično povezana vazdušnim putem sa evropskim i svjetskim metropolama a mi vam za ovo putovanje predlažemo povoljan avio let iz Podgorice kompanijom Ryan Air.

Barselona je čista energija koju osjećate dok šetate glavnom ulicom La Ramblom, obilazite Trg Katalonije, istražujete čarobnu Gotsku četvrt, uživate u pijesku i kupanju na Barseloneti, ili obilazite brdo Mon Žuik. Svakako da vam preporučujemo da nađete vrijeme i zavirite u park Guelj, čuveno remek dijelo Anotonija Gaudija katedralu Sagrada Familiju. Poseban utisak na sve gurmane ostaviće bojama razigrana pijaca na otvorenom La Bokerija, na kojoj ćete naći sve ukuse ovoga svijeta.

Paelja sa plodovima mora

Ne treba preskočiti priliku i isprobati čuvenu lokalnu paelju, pripremljenu od riže, povrća i kombinacija morskih plodova ili piletine, španske verzije omleta i čuveni pršut od crne iberijske svinje – Pata negre, a za osvježenje izizetno prija Estrelja, svjetski poznato pivo proizvedeno u pivari u ovom gradu, neko od provjereno dobrih španskih vina ili sangriju koja će vam noći u Barseloni učiniti posebno šarmantnim.

Trudili se ili ne da u prestonici Katalonije obiđete sve što imate na spisku i isprobate sve što su vam preporučili gastro poznavaoci, potpuno smo sigurni da će vas energija ovog grada privući da poželite da ga posjetite ponovo – baš kao što je i nas.

Relax Travel & Food Blog, avgust 2023.

One Comment

Ostavite komentar

Zatvri meni

Relax Travel Blog

Otpočnimo putovanje zajedno,…

T: +387 65 000 000
E: info@relaxtours.ba

Relax Travel