Skip to main content

Cavtat je jedinstveno mjesto dubrovačkog područja, stari gradić na brežuljku poluostrva Rat, koga okružuju nova naselja izgrađena duž 7 kilometara duge obale. Vijekovima je građen pod uticajem dubrovačkog sklada i u svim istorijskim razdobljima je okrunjen djelima istinska vrijednosti. 

Luka i stari grad u Cavtatu

Gradić se u svakom pogledu razvio u kulturno i turističko središte Konavala, i jedino je urbano jezgro ove regije građeno planski. Rijetka su mjesta poput Cavtata koja na tako malom prostoru pružaju posjetiocu tako mnogo. Prirodne ljepote, bogato kulturno i istorijsko nasljeđe, te ostale aspekte turističke ponude usklađene sa zahtjevima današnjih turista. Naslonjen na obližnji Dubrovnik i zavodljive Konavle, u kojima se još i danas može osjetiti duh minulih vremena, Cavtat čine idealnim mjestom za odmor, gdje svako može pronaći ono što želi.

Cijelo područje ovog gradića je obraslo u mediteransko rastinje s vječno zelenim četinarima, što daje izuzetan ugođaj boravka u ovom gradu.

Visoki četinari uz morsku obalu

Našu preporuku za uživanje u kupanju odavno je ponijela plaza hotela Albatros, koji uz drugi hotel Epidaurus čini izdvojenu turističku lokaciju na desetak minuta šetnje od centra starog grada Cavtata. Na plaži hotela Albatros možete iznajmiti ležaljke, koje su ove sezone po cijeni od 6 evra za jednu, dok će te za suncobran morati izdvojiti 5 evra. Naravno, tu je i slobodni dio plaže, kako na pješčanom dijelu plaže, tako i na stjenovitom dijelu u krošnji stogodišnjih četinara.

Plaža hotela Albatros

Cavtat će vas oduševiti i gastronomskom ponudom u velikom broju restorana, a cijene su niže nego u obližnjem Dubrovniku. Topla preporuka je za tradicionalni specijalitet mušlje na buzaru, a većina lokalnih restorana služi odličnu morsku ribu i rakove.

Dagnje na buzaru

Perfektno čisto more, pješčane i stjenovite plaže i uvale, hoteli visoke kategorije i restorani sa bogatom ponudom čine Cavtat jednim od najposjećenijih turističkih mjesta dubrovačkog područja, koje uglavnom pohode inostrani turisti kojima dodatno pogoduje i blizina aerodroma Ćilipi lociranog svega sedam kilometara od grada.

Zalazak sunca je čaroban u Cavtatu

Cavtat je česta destinacija luksuznih jahti i jedrilica

Mnoštvo je razloga za posjetu Cavtatu

 

Relax Travel Blog, jul 2023.

PRATITE NAS I NA INSTAGRAMU, YOUTUBE-U, TIK TOKU I FACEBOOK-U.

One Comment

Ostavite komentar

Zatvri meni

Relax Travel Blog

Otpočnimo putovanje zajedno,…

T: +387 65 000 000
E: info@relaxtours.ba

Relax Travel