Skip to main content

Jazina – restoran, hotel i plažni bar je kompleks smješten u prirodnom okruženju na obalama rijeke Sušice. Smješten je na šesnaestom kilometru od Trebinja uz magistralni put koji vodi prema Crnoj Gori, Nikšiću, Žabljaku, ali i crnogorskom primorju.

Kupalište  na Sušici, nastalo pregrađivanjem rijeke, pruža već decenijama pravo osvježenje u vrelim ljetnim danima svim posjetiocima, a voda u ovom svojevrsnom jezeru je uvijek hladnija u odnosu na more ili bazene u okolini.

Kompleks Jazina posjeduje 14 hotelskih soba i tri apartmana, koji vam pružaju priliku za istinski odmor uz obalu rijeke u šumovitom okruženju.

Restoran je posebna priča, a istinski gurmani će znati cijeniti svaki trenutak proveden na ovom mjestu uz raznovrsna jela tradicionalne, internacionalne i mediteranske kuhinje, lokalno uzgojenu pastrmku sa Sušice, kao i posebne gutljaje najboljih hercegovačkih vina.

Meni restorana Jazina se čini moderan, dopadljiv i cjenovno dostupan, što je u trendu svakodnevnih poskupljenja detalj vrijedan pažnje.

Isprobali smo u nekoliko posjeta veliki broj specijaliteta i teško nam je izdvojiti favorite, jer ih je zaista mnogo. Od odličnih čorba i potaža, preko perfektnih pasta i rižota, do ukusno pripremljenih mesnih specijaliteta gdje perjanicu čine biftek i sočna saltinboca uz neizostavnu Karađorđevu i bečku šniclu, pa sve do popularno nazvanog Bambi dječijeg menija.

Jedan od pečata kuhinje u Jazini je ukusan aromatizovani krompir, koji je sastojak jednog dijela jela sa menija, a kada smo kod priloga glavnim jelima za sve ljubitelje povrća toplo preporučujemo perfektno sječeno sezonsko povrće spremljeno u voku koje kuvari u Jazini kombinuju sa svinjskim vratom u senfu, ali i ukusnim batacima koje pripremaju u kombinaciji sa drugačijim ali podjednako ukusnim sosom.

Domaćini su se pobrinuli i da možete gastronomski uživati u autentičnosti ovog mjesta izborom pastrmke uzgojene na rijeci Sušici, koju ćete dobiti u posebnom „ribljem paketiću“ koji osim ribe donosi prelijep spoj povrća i pomenutog aromatizovanog krompira. Za sve ljubitelje burgera, od nedavno je na meniju u Jazini dostupan smash burger uz koji ćete servirane dobiti i popularne kulinarske rukavice koje će vam olakšati uživanje u ovom slasnom zalogaju, koji osim junećeg mesa krije dodaatke čedar sira, salate i odličnog burger sosa.

Da bi ste zaokružili gastro avanturu na ovom posebnom mjestu, možete za kraj i dezert da birate između pite sa grizom sa malinama i tiramisua posluženog u čaši. Subjektivni smo, pa ćemo preporuku dati piti sa malinama.

U kombinaciji sa pomenutom vinskom kartom, koju krase brojne hercegovačke etikete, sigurni smo da ćete ovaj turistički kompleks napustiti zadovoljni i vratiti mu se prvom prilikom.

 

Dobro došli ste u Jazinu – na mjesto susreta.

Relax Travel & Food Blog, jul 2023.

One Comment

Ostavite komentar

Zatvri meni

Relax Travel Blog

Otpočnimo putovanje zajedno,…

T: +387 65 000 000
E: info@relaxtours.ba

Relax Travel